Ομιλίες
10.00 π.μ. Χαιρετισμός του Προέδρου της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων κ. Μάρκου Καφούρου
10.20-10.35 Ασπασία Νησιώτου, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: Απομόνωση και χαρακτηρισμός ζυμοχλωρίδας των αμπελώνων της Σαντορίνης (μέσω skype)
10.35-10.50 Σταματίνα Καλλίθρακα (εκ μέρους του κ. Παπανικολάου, Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας τροφίμων, ΓΠΑ: Κινητικές αλκοολικών ζυμώσεων από προσφάτως απομονωμένο στέλεχος S. cerevisiae σε γλεύκη από ποικιλία Ασύρτικο.
10.50-11.05 Στεφανία Χριστοφή, υποψήφια διδάκτωρ οινολογίας, ΓΠΑ: Μικροοινοποιήσεις με επιλεγμένα στελέχη S. cerevisiae: Ποιοτικά χαρακτηριστικά των οίνων.
11.05-11.20 Δημήτρης Τσιτσιγιάννης, Εργαστήριο φυτοπαθολογίας, ΓΠΑ: Φυτοπροστατευτική δράση επιφυτικών ζυμών έναντι σήψεων ραγών της αμπέλου.
11.30-12.15 Διάλειμμα για καφέ/σνακ
12.15-12.45 Ξενάγηση στο οινοποιείο
Γευσιγνωσία (με τη χρήση του νέου εντύπου του ΟΙV)
12.45-12.55 Prof. Valeriu Cotea, University of life sciences, Ιάσιο Ρουμανίας, Scientific secretary of the oenology commission of the International Organization of Vine and Wine (OIV): presentation of the new OIV form for sensory evaluation of wines
13.00-13.30 Νίκος Βαρβαρήγος: Γευσιγνωσία οίνων της Santo που παρήχθησαν με χρήση επιλεγμένων ζυμών (βιομηχανικές ζυμώσεις)
13.30-13.50 Στεφανία Χριστοφή, Καλλίθρακα Σταματίνα: Γευσιγνωσία οίνων που παράχθηκαν με μικροοινοποίηση και χρήση επιλεγμένων ζυμών
13.50-14.20 Στυλιανή Παπαδημητρίου: Γευσιγνωσία οίνων που παρήχθησαν με μικροοινοποίηση με χρήση επιλεγμένων ζυμών